Vinkkejä malleille parempaan kuvaan

Oletko toimimassa mallina, mutta olet kyseiselle tehtävälle hieman uusi? Vaikka mallina oleminen saattaakin kuulostaa helpolta kuin heinänteko, ei se todellisuudessa ole ollenkaan niin helppoa kuin miltä näyttää. Joillekin mallin työ näyttää pelkältä kameran edessä pönöttämiseltä, mutta todellisuudessa vaatii paljon itsevarmuutta ja taitoa sekä osaamista toimia kameran edessä niin, että se näyttää luonnolliselta.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa vinkkejä siihen, kuinka onnistut kuvissa paremmin ja kuinka pystyt esiintymään kameran edessä luonnollisemmin. Jos siis koet että sinussa on potentiaalia ja niin sanotusti ”sitä jotain”, mikä voisi auttaa sinua menestymään mallin uralla, niin lue tästä artikkelista ammattilaisten mallien jakamat parhaat vinkit siihen, kuinka onnistua valokuvassa helposti.

Näin onnistut hyvin kuvissa helposti – 4 ammattilaisen mallin vinkkiä parempaan kuvaan

  • 1. Pidä yllä roolia ja aseta itsesi oikeaan mielentilaan

Mikäli kärsit lava- tai kamerakammosta, on yksi parhaaksi todetuista tavoista mallien keskuudessa niin sanottu roolin ottaminen. Kun sinut on tällätty valokuvaa varten, kehittele itsellesi mielessäsi alter ego. Oletko kenties 20-luvun upporikas glamouria tihkuva filmitähti tai maailman huipulla oleva supermalli? Ehkäpä köyhä sota-ajan leski? Minkä tahansa roolin otatatkin, yritä valita se mahdollisimman kaukaa omasta elämästäsi ja mahdollisimman sopivaksi kuvauksen teemaan, jotta pystyt eläytymään myös kuvauksiin luonnollisemmin. Kun olet roolissa etkä omana itsenäsi, ei kuvautuminen enää olekaan ollenkaan niin vaikeaa, sillä et tunne paljastavasi itsestäsi liikoja ja pääset hetkeksi elämään aivan toisenlaista ja hauskaa elämää!

  • 2. Ole itsevarma

Kun katsot kuvia malleista vaikkapa mainoksissa, mitä näet? Yleensä kuvissa on vahvoja ja itsevarmoja ihmisiä. Juuri itsevarmuus on se seikka, joka tekee onnistuneen kuvan. Kuinka sitten tullaan itsevarmemmaksi ja voiko itsetuntoa jotenkin kehittyä? Kyllä voi! Jotta voit tuntea olosi itsevarmaksi kuvausten aikana, on sinun tunnettava itsesi kauniiksi tai komeaksi. Tämä onnistuu helposti niin, että pukeudut ja laittaudut kuvauksiin sellaisella tavalla, jossa tunnet itsesi mukavaksi. Jos sinut on esimerkiksi meikattu tai maskeerattu sellaisella tavalla, joka ei tunnu sinusta yhtään hyvältä tai jos päälläsi on vaatteita auttamattomasti liian vähän, ei kuvan ulosantikaan voi olla järjin hyvää.

  • 3. Käytä käsiä

Yksi pahimmista virheistä joita kameran edessä on mahdollista tehdä on tietenkin tumput suorana seisominen. Vaikka et yleensä tuntisikaan oloasi järjin kömpelöksi, voi kameran edessä seisominen yhtäkkiä saada sinut kiusallisen tietoiseksi siitä, kuinka omituiset kapistukset kätesi ovatkaan. Mikä pahinta, et yhtäkkiä enää yhtään tiedäkään, mitä tehdä niillä. Siksi kannattaakin kameran edessä tehdä käsillään jotakin, jotta saa asennostaan ja olemuksestaan luonnollisemman. Kokeile vaikka käsien laittamista rennosti puuskaan tai toisen käsen laittamista lanteille. Mikäli tämä ei tunnu mukavalta, kannattaa ottaa kuvauksiin mukana jotakin käsirekvisiittaa, kuten käsilaukku tai suuret korvakorut, joita voi hivellä ja esitellä käsillään.

  • 4. Kommunikoi valokuvaajan kanssa

Eräs tärkeimmistä vinkeistä mallille on tietenkin kuvaajan kanssa kommunikointi kuvausten aikana. Kun keskustelet kuvaajasi kanssa, varmistat että olette molemmat samalla aaltopituudella kuvausten kulusta. Tämän lisäksi valokuvaaja tietenkin näkee sinut juuri siitä kuvakulmasta, jossa kamera on – siksi hän voi antaa sinulle hyviä vinkkejä ja ohjeita siitä, millaisessa asennossa kannattaa poseerata ja mikä näyttää hyvältä.